суботу, 28 червня 2014 р.

Зміни до Конституції України

З ДНЕМ  КОНСТИТУЦІЇ  УКРАЇНИ  !!! ЧИ ПОТРІБНІ НАМ НОВІ ЗМІНИ ???

Конституція України 1996 року за свою історію пережила кілька трансформацій. У 2004-му при президентові Вікторові Ющенку прийняли конституційну реформу. Її суть в парламентсько-президентській формі правління. У 2010-му Конституційний суд цю реформу скасував і тодішній президент В. Янукович отримав широкі повноваження.

Новообраний президент України Петро Порошенко пропонує внести зміни в Конституцію, які зокрема передбачають розширення повноважень регіонів, чітке розмежування повноважень, прав і обов'язків Ради, президента, прем'єра, і багато інших положень.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, прийнятого на засіданні Кабінету Міністрів України 17.04.2014 "Про організацію проведення обговорення положень змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади"Робочою групою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розроблено порівняльну таблицю до проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".
ЧИ ПОТРІБНІ ЦІ ЗМІНИ НАРОДУ  ???   ПОРІВНЮЙ  ТА АНАЛІЗУЙ ! !!

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ до проекту ЗАКОНУ УКРАЇНИ „Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)”
РОЗ’ЯСНЕННЯ щодо змін до Конституції України на реалізацію Реформи місцевого самоврядування та курсу Уряду на децентралізацію влади в Україні

Немає коментарів:

Дописати коментар